nie chce cie zniechecac ale sugeruje tobie abys w pierwszej kolejnosci ... wymienil soft, potem wtryski i IC a jesli wtedy ci bedzie malo to dawaj wieksze turbo i wieksze wtryski
chyba, ze masz kase ... wiec szalej od razu
[ Dodano: Nie 28 Paź, 07 20:58 ]
trzeba sie jeszcze zastanowic jak ja wcisnac do budy ... czy nie trzeba bedzie jakiegos stojaka zrobic .... (do tej turbiny sie nie przymierzalem)
Wielkie dzięki.
No cóż trzeba dalej jakoś kombinować, a może mi Pan powiedzieć jak by to wyglądało gdybym
zapodał suszarke z IC od 130- tki?
Pozdrawiam i jeszcze raz dziękihttp://forum.octaviaclub.pl/images/smiles/icon_biggrin.gif
toretto3, tak samo agr nie ma zmiennej geometrii łopatek tak jak mocniejsze tdi i wszystko co można zrobić wiąże sie z większą rzeźbą na początku a potem można zmieniać turba prościej co do IC to jest tak że montuje sie tak zwany custom FMIC czyli robiony na zamówienie ic z przodu przed chłodnicą aby działał najbardziej efektywnie
No cóż trzeba dalej jakoś kombinować, a może mi Pan powiedzieć
z tym panem to juz przegiąłeś
powiem tobie tak ...
co do IC:
trzeba zapytac Aligatora czy jeszcze produkuje customowe SMICe. Jesli bedziesz chcial isc do 160 kucy to customowy SMIC wystarczy ci spokojnie. CSMIC instaluje sie w miejsce istniejacego IC.
co do reszty:
tak jak mowie ....
zacznij od softu ... samym softem podejdziesz pod 120 KM z kopceniem ... bez kopcenia 115KM. Potem wymien wtryski na te ze ASXa ... przyrost spokojnie do 130 KM.
Dopiero potem wez sie za turbo, bo te dwie operacje nie sa inwazyjne w hardware a moze sie okazac, ze te 130 kucy calkowicie ci styknie do wiosny
Jak bedziesz robic mocniejsze turbo ... to instalacji podcisnienia nie unikniesz ... jak rowniez przy zmianie turbo nie unikniesz zmiany kolektora ...
plusem robienia instalacji podcisnienia jest to, ze potem zmiana turbin bedzie o wiele latwiejsza .... pomijajac oczywiscie jej montaz i takie tam "duperele"
aktualnie:
- wstryski ASV
- turbo AWX
- Custom SMIC
- kolektor AFN
- kat out
- soft
hmmm od roku bez zmian .... inwestycja w dom ... ale moze w przyszlym roku
na wiosne
- wsadze hamulce 312mm, brakuje mi tylko tarcz ale przed zima juz mi sie nie oplaca tego robic, bo mam dobre zimowki na felgach 15"
- poszukam ARLa w dobrej cenie
- poszukam wtryskow w dobrej cenie
- poszukam pompy paliwa w dobrej cenie
Komentarz